Muzikanten

Genieten van heerlijke live muziek op het Yoga Festival! Ervaar hoe klank, ritme, beweging, bewustzijn, stilte & natuur elkaar versterken. Live muziek is verweven in het gehele festivalprogramma, van meditatieve klanken tot dansmuziek. Bij het eten, op het hoofdpodium met de natuur als decor, of tijdens de yoga met gong, gitaar of hang. 

Er zijn ontbijt-, lunch- en dinerconcerten. Laat je meevoeren door de klanken van Heiko Dijker en Indiase Sarangi meester Sabir Kan. Zing mantra's met Kevin James, die de wereld rondreist om mantra's uit verschillende traditites en ook eigen heartsongs te delen. Ervaar verbinding temidden van de natuur met Jan Kuiper en Yvonne de Hoop met Yoga in Concert. Tijn Touber en zijn team geven een 'Seven Meditation Concert': gitaar, zang, fluit en hangdrum nemen je mee langs de zeven niveau's van het levensspectrum. Op vrijdagavond op het hoofdpodium vindt een uniek concert plaats van multi instrumentalist en zanger Avi Adir & Friends: Ecstatic Divine Flow.
Dans op zaterdag mee aan de voet van de duinen met een fantastische Tribal Dance DJ set van Martyn Zij met live percussie & didgeridoo. Voorafgegaand door een magisch samenspel van muzikanten in de Festival Band.

Onderstaand een selectie van de muzikanten en artiesten, die hun liefde voor muziek op het Yoga Festival 2019 delen.

 
 
Kevin James

Australian musician Kevin James is a devotional singer, Shakuhachi flute player and chant leader. He travels the world in the spirit of Oneness, going where the invitation and heart leads, sharing ancient mantras and chants from various traditions with his own prayers and Heartsongs.
"My intention is to assist the movement toward the connection to the heart as a way to find peace & harmony in our lives and the world." More information: www.kevinjamesheartsongs.com

Tijn Touber

Tijn Touber is muzikant, schrijver, inspirator en oprichter van Lois Lane. Hij leefde veertien jaar als yogi in hartje Amsterdam en gaf meditatielessen aan de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten en in ziekenhuizen. Als geen ander weet hij spiritualiteit en meditatie naar de dagelijkse praktijk te vertalen. Hij schrijft hierover columns, interviews en verhalen. Hij schreef 6 boeken over zijn innerlijke avonturen, waarvan de meeste bestsellers werden, waaronder ‘Spoedcursus Verlichting’. Hij is oprichter van het meditatienetwerk Stadsverlichting, waaraan zo’n 1000 huiskamers meedoen. Meer informatie: www.tijntouber.com.

Avi Adir

Avi Adir originally from Israel, an unique expressive authentic vocalist and multi-instrumentalist. His improvisational music arises from the core of the heart, with an emotional deep expression of ancient Sufi's spirit and divine connection. Each performance is a new stream unfolding in the present moment, that touches and inspires the audience in their own creativity and their love to sing and dance. Among the instruments he plays are the Bouzouki, Silver Flute, Bansuri, Duduk, Shakuhachi, Ney and Harmonica. More information: www.aviadir.bandcamp.com

 

 

Jan Kuiper

Jan Kuiper is Yogi, virtuoos gitarist en schrijver. Jan is gezegend met een onuitputtelijke hoeveelheid energie, optimisme en geluk. Naast een succesvolle carrière als gitarist met zijn band The Five Great Guitars, kun je hem ook een autoriteit noemen op het gebied van Yoga, Meditatie, Zen en Boeddhisme. Hij geeft samen met zijn vrouw Yvonne de Hoop yogavoorstellingen met livemuziek door heel Nederland onder de naam: 'Yoga in Concert' en yogaspecials & retreats. In 2013 publiceerde hij zijn eerste boek over yoga, muziek en meditatie: 'Leven met een glimlach'. Zijn tweede boek: 'Bomen van kristal' verscheen in 2014.Meer informatie: www.jankuiper.com

Dana van Breukelen

Dana van Breukelen is a yogi, musician and a singer. She grew up in a yoga ashram and was drawn to Indian music, language and mantras from a young age. She studied Hindi, completed the Sivananda Yoga Teacher Training in India (2016) and over the years devotional music became her meditation. She guides people into deep relaxation and stillness with gentle guitar play and healing voice. Currently she plays at savasana concerts, soundjourneys and makes music for meditation and yoga. More information: www.danadevi.com.

Edwin Niekel

Edwin Niekel (Hanguman) is muzikant en speelt op het festival gitaar en hang. De hang is een nog relatief jong instrument, familie van de klankschalen, en heeft dezelfde rustgevende werking. Mooi als begeleiding bij yogalessen vanwege het meditatieve en ontspannen effect. ’s Zomers vind je hem in het Vondelpark, waar hij graag gitaar of hang speelt. Sinds 25 jaar reist hij ’s winters naar het verre oosten, zoals India. Edwin: ‘ik ben een vrije spirit, die vanuit mijn hart leeft en voel me nooit te oud om iets nieuws te leren of te doen’!

 

Heiko Dijker

Heiko Dijker voelde zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot de schoonheid van India en klassieke Indiase muziek. In India werd hij hierin opgeleid door Shri Bhaswaraj Bhendigeri en grootmeester Faiyaz Khan. Aan het Rotterdams conservatorium behaalde hij de Masters-graad in klassieke Tabla bij Ustad Faiyaz Khan en Ted de Jong. Heiko heeft ook gewerkt met grote Indiase klassieke musici, dansers en met fusies van traditionele en vernieuwende muziek en dans. Hij is docent aan de SKVR muziekschool in Rotterdam en geeft wereldwijd lessen en demonstraties aan conservatoria. Meer informatie: www.heikodijker.com.

Irene Kievit

Irene Kievit is na de Yoga Academie Nederland uiteenlopende specialisaties gaan volgen: van Critical Alignment yoga en therapie tot kinderyoga. Zij is docent aan de Yoga Academie Nederland. Sinds een paar jaar heeft ze de vreugde van het mantra zingen ontdekt. Met liefdevolle aandacht mensen inspireren en uitnodigen in verbinding met zichzelf te zijn en met hun omgeving. Mantra zingen is daar bijzonder geschikt voor. Maandelijks geven Irene en Eddy een mantra avond in Alphen a/d Rijn.

Lieselot Boone

Lieselot Boone zingt al sinds ze kan praten. Mensen zijn vaak zo geraakt door haar stem en energie dat ze vragen om meer liedjes. Mantra’s kwamen rond haar 14e op haar pad en zijn sindsdien een trouwe liefde. Ze speelt het liefst met haar man Mario dos Santos en wat kompanen samen. Via mantra kwam ook kundalini yoga in haar leven. Als lesgeefster creëert ze een gedragen energie die je de veiligheid biedt om diep te gaan.  Als muzikanten speelden Lieselot en Mario al samen met Mirabai Ceiba, Hansujot, Gurudass, Ajeet en anderen. Meer informatie: www.toverwijsje.be

Lilian van Dam

Lilian van Dam is a certified 800-hour Jivamukti yoga teacher and owner of the Yogasalon in Amsterdam. While living in New York, Lilian profoundly connected with Jivamukti yoga, a rigorous form of vinyasa yoga and path to enlightenment through kindness, joy and compassion for all beings. The last few years she has been studying & singing Classical Indian music with her teachers in India. Lilian is well known for her beautiful voice. At the festival you will find her as a musician. More information: www.yogasalon.nl & www.thriveyoga.nl.

Marianne Svasek

Marianne Svasek werd geboren in Nederland en studeerde Indiase klassieke muziek op het Rotterdams conservatorium. Ze studeerde cum laude af in Dhrupad zang (oudste vorm van Noord-Indiase klassieke muziek) en Sarangi (Indiaas houten snaarinstrument). Ze won met Dhrupad zang een gouden medaille in Varanasi in 2014. Momenteel geeft ze les aan het Rotterdams conservatorium. Meer informatie: www.mariannesvasek.com.

Martyn Zij

Martyn Zij ervaart kracht en schoonheid in het samen maken van muziek. Hij is een veelzijdig muzikant en veelgevraagd Ecstatic Dance DJ. Martijn nodigt een ieder uit om te zingen, te dansen en de vreugde ervan te ervaren. Van Sanskrit bhajans tot en met moderne dans muziek. Te genieten van dans, meditatie, muziek en stilte. Meer informatie: www.mzr.nl

Roy Groeneveld

Roy Groeneveld is een Nederlandse percussionist en life coach die bekend staat om zijn krachtige optredens en inspirerende workshops. Roy treedt vanaf zijn negende over de hele wereld op in Europa, Verenigde Staten, Azië en Afrika. Op het Yoga Festival geeft Roy Body Percusssie workshops en speelt hij mee tijdens de Tribal Dance set van DJ Martijn. Meer informatie: www.roygroeneveld.com


 

Sabir Khan

Sabir Khan is een absolute meester op de sarangi. De sarangi is een strijkinstrument uit India en zou 'honderd kleuren' betekenen, vanwege de grote rijkdom aan klanken en emoties die aan dit instrument kan worden ontlokt. Het is ook het instrument dat het dichtst de menselijke stem benadert. In de stijl van Sabir Khan spelen zowel melodie als ritme een grote rol. Zijn vader en leermeester is niemand minder dan Ustad Sultan Khan, de legendarische sarangi-maestro. Op zijn zesde jaar kwam Sabir Khan in aanraking met muziek en toen hij 7 was speelde hij al zijn eerste live concert. Inmiddels heeft hij opgetreden met alle grote namen uit de Indiase muziekscene: van tablaspelers tot Bollywoodsterren.

 

Thomas Kwakernaat

Thomas Kwakernaat studeerde af op de contrabas en gitaar, in Jazz en Latin. Hij ontwikkelde zich verder als klanktherapeut, gebruik makend van authentieke Tibetaanse en kristallen schalen en Aziatische gongs. Hij begeleidt mantra groepen met gitaar en zang en speelt percussie. Ook geeft hij workshops samenspel en zang.
Tijdens het festival geeft hij met Dana van Breukelen in het voorprogramma een concert, speelt hij met andere muzikanten op het hoofdpodium en basgitaar bij het concert van David Lurey. Tevens geeft hij (individuele) klanksessies met authentieke Tibetaanse schalen en gongs of op de klanktafel. Meer informatie: www.thomasresonance.nl en www.tomkwakernaat.nl.

 

Tom van Huijstee

Tom van Huijstee is a musician, DJ and breath coach. The Connected breathing method gives balance, relaxation and consciousness. Tom coaches groups and offers individual sessions in the Netherlands and on Ibiza. At the Festival he shows versatility: from breathing sessions to the creation of poetic live music. He also performs with other inspiring musicians. More information: www.breath-of-life.info.

© Stichting Yoga Festival Terschelling 2019 | info@yogafestival.info | Contact