Ons goede doel

Learn to Love, Love to Learn


Voor veel yogadocenten is India een inspirerende plek om te leren over yoga. Het Yoga Festival steunt Duniya al jaren en draagt hiermee bij aan de toekomst van deze schoolkinderen. 


Stichting Duniya


Stichting Duniya is opgericht om inwoners van de sloppenwijk in het Noord-Indiase Varanasi gezondheidszorg en onderwijs te bieden. Sinds 1996 is Duniya werkzaam in de Noord Indiase stad Varanasi in de sloppenwijk Nagwa. In de afgelopen 20 jaar is Duniya uitgegroeid tot een kleine, stabiele organisatie waarvan de dagelijkse leiding in handen is van toegewijde Indiase medewerkers. 


Ons goede doel 


De afgelopen jaren heeft het Yoga Festival verschillende projecten van Stichting Duniya gesteund. Mede dankzij de donaties van Yogi Tea, de festival organisatie, inclusief een deel van de opbrengst van de massages en healings, is dit mogelijk gemaakt:


2012: dagelijkse schoolmaaltijden voor 85 kinderen een half jaar lang


2013: school benodigdheden (schoolboeken, schriften, pennen)


2014: het Duniya atelier maakt yogamat tassen voor het festival en donatie voor de studenten van Duniya Generation


2015: vervolg onderwijs (middelbare school) mede mogelijk gemaakt


2016: het volledige lesgeld is betaald voor 25 Duniya Generation leerlingen voor 1 schooljaar


2017: Discover = ontdekken = onderwijs! Het nieuwe schooljaar is begonnen in Varanasi! Dit betekent een heleboel nieuwsgierige (en leergierige!) kinderen. Yoga Festival 2017 heeft € 2700 gedoneerd, zodat zij van start kunnen gaan in het nieuwe schooljaar!


2018: Het 12e Yoga Festival Terschelling; masseurs/healers en anderen hebben € 3000 gedoneerd aan Stichting Duniya. Namasté! Dit bedrag wordt het komende schooljaar aan het ‘Watch & Learn’ programma besteed.


2019: Yoga Festival Terschelling editie 13 doneerde € 1500 aan Duniya, Namaste! 


Projecten 


Er zijn verschillende projecten die draaien onder de vlag van Stichting Duniya:


Duniya Education: dagelijks komen er 100 kinderen naar Duniya's basisschool. Alle leerlingen worden voorzien van een tas met leermiddelen. Daarnaast krijgt ieder kind een schooluniform met schoenen en sokken. Op school krijgen de kinderen dagelijkse een warme maaltijd, vers gekookt. Het weekmenu is zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat alle kinderen dagelijks een benodigde nutriënten binnen krijgen. De lunch is vaak de enige warme maaltijd die de kinderen krijgen. 


Duniya Generation: 50 leerlingen leren onder begeleiding van Duniya Education verder op een Middelbare School, net buiten de sloppenwijk. Sinds 2009 probeert Duniya zoveel mogelijk leerlingen na het basisonderwijs door te laten stromen, zodat ze verder kunnen leren. Duniya  betaalt het lesgeld en zorgt voor huiswerk begeleiding. 


Duniya Decoration: een kleinschalig atelier waar enthousiaste vrouwen producten maken voor de Westerse markt. Het Yoga Festival heeft eerder een yogamat tas laten maken door deze dames. Het atelier maakt nog geen winst, daarom zijn nieuwe opdrachten altijd welkom!


Duniya Nutrition: in de sloppenwijk Nagwa zijn tientallen gezinnen door bijvoorbeeld het overlijden van een familielid, ontslag van een vader/moeder of ziekte soms even flink in de problemen zitten. Duniya steunt deze gezinnen tijdelijk met maandelijkse voedselpakketten. 


Bezoek Duniya’s website voor meer informatie.


 

© Stichting Yoga Festival Terschelling 2024 | info@yogafestival.info | Contact